Adatmásolás mobiltelefonról laptopra Androiddal

android app adatmásolás

A legjobb Androidos alkalmazás adatmásoláshoz

Laptop mobiltelefon KiesOtthonunk médiaközpontja újabban a laptop. Egyre gyakrabban állnak át a háztartások az asztali gépekről, a mobil, hordozható számítógépekre és ezzel a laptopos adattárolásra. A laptopnak elég nagy merevlemeze van, hogy felférjen rá minden tárolt adatunk és meglehetős biztonságban tudhatjuk a tolvajoktól és a káros behatásoktól is.

Az okostelefon és a tablet értékes információit többféle módon szinkronizálhatjuk a laptop tárolójával. Ha Google tárhelyet és általában Google platformot használunk, a rendszer automatikus szinkronizációt ajánl fel a laptop, az okos eszköz és a Google Drive, azaz a felhőszolgáltatás között. Mit tegyünk akkor, ha nem szeretnénk a felhőbe fellőni fényképeinket és értékes adatainkat, csak azt szeretnénk, hogy az otthoni laptopon legyenek fenn?

A magától értetődő megoldás az, ha kábelen keresztül csatlakoztatjuk a mobiltelefont a laptophoz. Vagy pedig az SD kártyát vagy microSD kártyát a laptop kártyaolvasójába helyezve másoljuk át az adatokat. Ez egyáltalán nem 21. századi megoldás. Főleg ha arra gondolunk, hogy minden okos eszköz rendelkezik háromféle rádióhullámos adatközlő berendezéssel is, emellett a USB 2.0-nál gyakran gyorsabb a WiFi kapcsolat.

Az Android rendszert használó minden tel erre a Kies Air programot vagy a Samsung Kies-t ajánlják. Ezekkel a legtöbb felhasználó bőven meg van elégedve. Mi több, el tudja végezni a laptop és az okos tel, mobiltelefon közötti adatcserét. Adataink biztonsága érdekében, nem is igazán szeretnénk más programot ajánlani az Android eszközök tulajdonosainak. A telefon gyártója által készített alkalmazás és a Google által ajánlott kapcsolatok a legbiztonságosabbak. Minden más gyártó által készített program, olyan root jogokat kér a telefonhoz, melyek segítségével ellophatják adatainkat, irányíthatják a mobil működését.

Ne töltsünk le ismeretlen eredetű programokat adataink védelme érdekében.

  • Ha nem sikerül a másolás, a laptop hardver szervizben állnak rendelkezésedre.

Így másolj adatokat mobiltelefonról laptopra anélkül, hogy bárminek is nyoma veszne közben. Okostelefonról és tabletről a legjobb, ha a laptop merevlemezére másoljuk át adatainkat. Információinkat a WiFi kapcsolat segítségével egyszerűen és gyorsan otthoni körülmények között saját kezűleg másolhatjuk. További érdekes témák mindenki számára: laptop szerviz, okostelefonok, túlmelegedett mobil telefon hűtése, akkumulátor hűtés, tablet, merevlemez. Adatbiztonság

Szólj hozzá!