AI-programok által készített képek jellemzői

Mechanikus képalkotás? Dekorativitás? Eredetiség? Netán művészet?

Mi jellemző a mesterséges intelligencia által készített képekre?

Az AI által generált képek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, és számos területen használják őket, beleértve a szociális média grafikákat, személyre szabott marketinganyagokat, lenyűgöző weboldal vizuális elemeket, és még sok mást⁵. De mi jellemzi ezeket a képeket? Nézzük meg közelebbről!

Képalkotás szövegleírásból

Az AI képgeneráló rendszerek, mint például a DALL·E, képesek képeket létrehozni szövegleírásokból. A DALL·E egy 12 milliárd paraméterű változata a GPT-3-nak, amelyet szövegleírásokból képek generálására képeztek ki, szöveg–kép párokból álló adathalmaz segítségével. A rendszer képes antropomorfizált változatokat létrehozni, összekapcsolni a fogalmi háló elemeit valószínűség alapján, szöveget renderelni és transzformációkat alkalmazni meglévő képeken.

Realisztikus képek és művészet

mesterséges intelligenciai képekA DALL·E 2, egy másik, fejlettebb AI rendszer, képes realisztikus képeket és művészeti értékű vizuális műveket létrehozni természetes nyelvű leírásból. Ez a rendszer képes összekapcsolni koncepciókat, attribútumokat és stílusokat. A DALL·E 2 képes kibővíteni a képeket az eredeti vásznon túlra, új kompozíciókat létrehozva. Ezenkívül képes realisztikus szerkesztéseket végezni meglévő képeken egy természetes nyelvű felirat segítségével.

Generálás – promt képalkotás: Az AI képgeneráló rendszerek gyorsan képesek létrehozni lenyűgöző vizuális alkotásokat promt szöveg alapján. Ezek a rendszerek ideálisak marketinghez, designhoz és kreatív tartalomhoz.

Néhány ingyenesen elérhető online képalkotó AI-program:

  • Craiyon: Ez egy ingyenes AI képgenerátor eszköz, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy MI-művészetet hozzanak létre. A felhasználóknak egyszerűen be kell írniuk az ötletüket, majd megnyomniuk a “DRAW” gombot, hogy létrehozzák az AI-művészetüket.
  • Canva: A Canva AI képgenerátor alkalmazásai lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy szavakat és kifejezéseket alakítsanak át gyönyörű képekké. A Canva számos AI képgenerátor alkalmazást kínál, beleértve a Magic Media’s Text to Image, DALL·E by Open AI, és Imagen by Google Cloud alkalmazásokat.
  • Imggen.ai: Ez egy ingyenes online AI képalkotó alkalmazás, amely állapotjelző AI technológiát használ. A felhasználóknak egyszerűen be kell írniuk a promt szövegüket, és az AI néhány másodperc alatt létrehoz egy lenyűgöző, nagy felbontású képet.
  • VEED.IO: Ez az MI képgenerátor alkalmazás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy szavakat vagy szócsoportokat írjanak be a szövegmezőbe, majd képeket generáljanak a szöveg alapján.

Ezek az AI képgenerátorok nagyszerű eszközök a kreatív projektekhez, és lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy személyre szabott, egyedi képeket hozzanak létre például fizetett PR-cikkek számára.

Összegezve. Az AI által generált képek jellemzői közé tartozik a képalkotás szövegleírásból, a realisztikus képek és művészeti jellegű dekoratív művek létrehozása, valamint a gyors generálás. Ezek a képességek lehetővé teszik, hogy az AI képgeneráló rendszerek széles körben alkalmazhatóak legyenek a digitális világban.

A mesterséges intelligencia alkotta képek és szövegek életünk részei lettek.

Szólj hozzá!