Melyek a leggyakoribb emésztőszervi betegségek?

  1. Szájüreggyulladás

A száj nyálkahártyájának vegyi anyagok, fizikai ártalmak vagy allergia okozta gyulladása. A nyálkahártya duzzadása, vöröses elszíneződése, érzékenysége jelzi.

Az afta is hasonló, de azt feltehetően vírusos megbetegedés okozza, magától is elmúlik kb. 7nap alatt, de addig igen fájdalmas lehet, ecsetelővel lehet enyhíteni a panaszokon.

  1. Nyelőcső betegségek

Divertikulum (gurdély): a nyelőcsőben baktérium okozta gyulladás alakulhat ki; savas vagy lúgos ételek, italok fogyasztása is okozhat hegesedést a nyelőcsőben

  1. Gyomorrontás

A gyomorrontás mindenkinél előfordulhat, ha épp olyat eszik, ami megterheli a hasát. Az ilyen tünetek azonban néhány órán, legkésőbb 1-2 napon belül elmúlnak.

A gyomorproblémákra a legjobb orvosság a diéta: naponta többször együnk, de csak keveset. Enyhén fűszerezett ételeket fogyasszunk, lassan megrágva.

  1. Vakbélgyulladás

A vér vagy nyirokkeringés útján, kórokozók hozzák létre a féregnyúlvány gyulladását. Görcsös hasi fájdalom jelentkezik a has jobb oldalán. Sokszor kíséri hányás és láz is.

  1. Gyomorsüllyedés

A hirtelen és gyors fogyás eredményeként szokták emlegetni, amikor sok zsírszövetet veszítve a gyomor és a hasi szervek alábbszállnak.

  1. Bérelzáródás

Bércsavarodásnak is nevezik, és valójában a bél megcsavarodását jelenti. Műtéti hegszövet vagy gyulladásos eredetű köteg leszorítása és akár az egyik bélszakasz a másikba beletolódása is okozhatja (kimaradhat a széklet, hányás, hasmenés fordulhat elő, súlyosabb esetben hashártyagyulladás is előfordulhat).

Mit tehetünk az emésztőrendszerünk egészséges működéséért?

emésztőszervi betegségekNem véletlen mondják azt, hogy azok vagyunk, amit megeszünk. Abból dolgozik a szervezetünk, amit mi adunk neki. Ezért is nem mindegy, hogy miből és persze mennyit eszünk.

Sokszor kellene megálljt parancsolni bizonyos ételeknek, de nem egyszerű feladat. Különösen nyomós ok lehet, ha fogyókúrázni is szeretnénk és megszabadulni a többletsúlyunktól.

Ha nem tudunk önkontrollt gyakorolni magunkon és mindig csak ennénk, akkor létezik egy nagyon jó módszer ennek kiküszöbölésére.

Léteznek ma már teljesen biztonságosan használható fogyasztószerek, amelyek épp ebben segítenek. Csökkentik az éhségérzetünket, így észre sem vesszük, de mégis kevesebbet eszünk.

Ezzel épp azoktól a kalóriáktól kíméljük meg magunkat, amelyekre nincs szüksége a szervezetünknek. Talál bőven az interneten eredeti Sibutramine 20mg címszóval erre vonatkozóan információt, ha érdekli, hogy milyen lehetőségei vannak és itt könnyen leadhatja sibutramine rendelési szándékát vagy ha más hatóanyagú fogyasztószerre vágyik akkor körül nézhet a phentermine fogyást elősegítő készítmények között is.

Szólj hozzá!