Felhő szerver tömeges üzenetküldéshez

Valósidejű erőforrás-megosztás: VPS

Felhő szerver
Adatmegosztás felhőszerveren. VPS SMS

A teljesítmény, a kapacitás és a tárhely sosem elég, ha szervergépek terheltsége hirtelen megnő.

Számos egyidejű webművelethez, így a cikkgyűjtő oldalak és hírportálok csúcsidejű forgalmához  jelentős szerverteljesítményre van szükség. Ugyanígy a tömeges SMS küldéshez. Ez biztosítható úgy, hogy egy igen nagy kapacitású fizikai szervergépet állítunk rá erre a szolgáltatásra, amely tárolni és kezelni tudja az adatbázist, ehhez elegendő az operatív memóriája és a processzor kapacitása, valamint kellő tárhelyet tud biztosítani az összes statisztikai kimutatás számára is. Milliós nagyságrendben küldött üzenetek esetében ennek egy monstre szervernek kell lenni, amely azonban teljesen kihasználatlan lesz azokban az időintervallumokban, amikor nem történik sem üzenettovábbítás, sem tömeges visszajelzés.

Ez az innovatív technológiai megoldás nyilván célszerűtlen: a hatalmas és roppant értékes gép kihasználtsága siralmasan alacsony maradhat, miközben több egyidejű megrendelés esetén akár kicsinek is bizonyulhat a feladat maradéktalan ellátásához.

Szervergépek optimális kihasználtsága

Számos PR-cikk szól erről nem titkolt marketing célzattal kínálva a virtuális szerver bérlést.

Valóban sokkal optimálisabb megoldás a felhő alapú VPS használata. Az akár az otthoni laptop kijelzőről vezérelt dinamikus virtuális szerver mögött nem egyetlen hardvereszköz erőforrása áll, hanem egy teljes szerverparké – ez utóbbi néhány tucattól a több száz vagy akár több ezer rendszerbe állított szerverből állhat.  Ebben az esetben az üzenetküldő szolgáltatásra dedikált VPS egyidejűleg nagy számú gép teljesítményét használhatja fel a feladat ellátásához, miközben mindig azoknak a szervergépeknek a kapacitását foglalja le, amelyek az adott időszegmensben legkevésbé terheltek. Ilyen konstrukció mellett a háttérforrások redundáns felhasználása réven az SMS küldő szolgáltatás a legnagyobb biztonság mellett tehet eleget a megrendelői igényeknek.

Tömeges SMS küldéshez a feladatra kizárólagosan dedikált, úgynevezett felhő alapú VPS a legalkalmasabb konstrukció.

Kulcsszavak Google-kereséshez: virtuális szerver szolgáltatás, tömeges sms küldése mobil telefonról laptopra. Marketing kampány: csoportos üzenetküldés, vps felhő szerver, virtuális szerverek. Kereső- és mobilmarketing megoldások.

Az Ajánló UngParty webmagazin kedvezményes áron jelentet meg PR-szövegeket.

Szólj hozzá!