Virágküldés télikertből: karácsonyi, újévi csokrok

Időben, nyár elején kell elkezdened a növények ültetését-palántázását-növelését, ha azt szeretnéd, hogy az év végi ünnepekre szép választékod legyen. E célra télikertekben egzotikus növényeket termeszthetsz. Ezek virágaiból tetszetős csokrokat állíthatsz össze és a virágküldéssel foglalkozó cégek szolgáltatásait igénybe véve juttathatod célba bokrétáidat.

Karácsonyra számos virágot nevelhetsz télikertben

virágküldés télikertEzek színpompával és ünnepi hangulattal töltik meg pavilonodat. Itt van néhány népszerű növényféleség:

Amaryllis: Az amaryllis egy ikonikus karácsonyi virág, amely hosszú szárral és nagy, látványos virágokkal rendelkezik. Télen virágzik, és számos színben elérhető, például piros, rózsaszín vagy fehér.

Poinsettia (Karácsonyi csillag): A poinsettia a karácsony egyik legismertebb virága. A télikertben ideális körülményeket teremthetsz neki, hogy élénk piros vagy fehér levelei kiteljesedjenek.

Karácsonyi kaktusz: A karácsonyi kaktusz (Schlumbergera vagy Zygocactus) tél közepén virágzik, és különleges, lógó virágait mutatja meg. Számos színben elérhető, például rózsaszín, vörös vagy fehér.

Ciklámen: A ciklámen egy népszerű téli virág, amely széles körben elérhető különböző színben, például rózsaszín, vörös vagy fehér. A télikertben meleg, fényes helyen érzi magát a legjobban.

Hóvirág (Galanthus): A hóvirág a téli időszak egyik jelképes virága. Bár a hóvirágok általában a szabadban virágoznak, néhány fajta sikeresen nevelhető télikertben is.

Nemesi jácint (Hyacinthus): A nemesi jácint pompás virágokkal és kellemes illattal rendelkezik. A télikertben nevelt nemesi jácintokat akár karácsony előtt is virágozásra lehet bírni.

Ezek csak néhány példa, de természetesen számos más virágot is választhatsz a kerti teraszra épített télikertedbe, amelyek szépségükkel és frissességükkel feldobják az ünnepi időszakot. A virágok mellett további dekorációs elemekkel, mint például ünnepi fényekkel és díszekkel, tovább emelheted a télikert karácsonyi hangulatát.

Ötletek karácsonyi, újévi díszítéshez

A karácsony a szeretet ünnepe, minden évben hónapokkal előtte készülnek rá az emberek. Sok apró dologból tevődik össze a karácsonyi hangulat, ilyen pl. a narancs, a fenyő tűlevelének illata, a finom sütemények és a dekorációk, melyben a virágküldésnek is szerepe lehet, mert egy jó virágküldő szolgálat kínálatában megtalálhatóak a különböző karácsonyi asztaldíszek, adventi koszorúk és különleges karácsonyi virágcsokrok is.

A karácsonyi díszítés szépsége abban rejlik, hogy nem kell hozzá sok kellék, mert a legtöbb összetevője a természetből származik. A csokrok és lakás díszítésében is szerepet kapnak a különböző fenyőágak, a tapasztalt virágküldő szolgálat már december első hetében selyemfenyő ágakat köt a virágcsokrokba, megalapozva ezzel az ünnep hangulatát. A díszítéshez használjunk karácsonyi gömböket, ami lehetőleg műanyagból legyen, mert a z üveggömbök törékenyek és a kompozíciók-díszek mozgatása közben ezek eltörhetnek.

A karácsonyi díszítés kihagyhatatlan eleme a gyertya, ami melegséget hoz az otthonunkba. Felhasználhatjuk az asztaldíszeknél és az adventi koszorúknál is, viszont arra nagyon oda kell figyelnünk, hogy a gyertyák az égésük során ne érintkezhessenek gyúlékony anyagokkal, a gyertyák közvetlen közelébe ne rakjunk díszeket. A díszítéshez használhatunk még fahéjrudacskákat, szárított citrusféléket, tobozokat és terméseket.

Virágküldés ünnepi csokrokkal, különleges díszítéssel

A virágküldők télen is friss virággal szeretnék megörvendeztetni a szeretteiket, viszont arra ügyelni kell, hogy a sima hétköznapi csokrok nem fogják elhozni az ünnep hangulatát, ezért különböző extra díszítésekkel kínáljuk a virágcsokrokat.

  • A lucfenyő, vörös-fehér rózsa kompozíció, néhány karácsonyi gömbbel, egy klasszikus virágcsokor, ami elhozza az ünnepi hangulatot. Nem csak virágcsokorba, hanem kalaptartó dobozba is kérhető.
  • Ha vendégségbe megy, vihet magával egy mikulásvirágot ajándékba, aminek biztos örülni fog a házigazda.
  • Amennyiben szereti a különleges virágokat, akkor rendelje amarilliszt, ami ugyan csak egy klasszikus karácsonyi virág, piros és fehér színben is kapható.
  • A fehér liliomok selyemfenyővel és piros bogyókkal, fenyőtobozokkal díszítve tökéletes asztaldísz lesz az ünnepi asztalon.

A karácsony színe a piros és a fehér, tehát leginkább ezeket a színeket használják a virágküldő szolgálatok. Természetesen a díszítésben megjelenik az arany és az ezüst is. A tökéletes karácsonyi virágcsokorért keressen minket bizalommal: virágküldés teraszra épített télikertből.

Szólj hozzá!