Miért nem töltődik a laptop akkumulátora?

A laptop akkumulátora nem töltődik: okok, megoldások

Tapaszaljuk: a notebook akku töltésével kapcsolatos problémák nem ritkák, és még azok a felhasználók is találkoznak velük, akik most vásároltak új akkumulátor. Sokan kíváncsiak, miért nem töltődik a laptopjuk, és hogyan a hibát elhárítani. Megpróbáljuk elemezni az ilyen tünetek fő okait és azokat a módszereket, amelyekkel kiküszöbölhetjük őket.

Hibaelhárítás, javítási tanácsok és szolgáltatás

Nagy ijedséget okozhat, ha nem töltődik a laptop akkumulátora, de nem kell kétségbe esned.

dell laptop akku
Dell laptop akku vásárlás

Ha nincs szükséged készülékedre mint hordozható számítógépre, akkor nem sürgős ellátogatnod a szervizbe. Töltés nélkül is dolgozhatsz. Tanács: vedd ki a telepet, és használd a notebookot bátran asztali gépként a töltőre kapcsolva! Ha pedig úgy adódik, a Laptophardware szerviz internetes webshopjában is megvásárolhatod az új akkut Dell, HP, Asus, vagy más gyártmányú készülékedbe. Figyelj a típusegyezésre.

Néhány egyszerű hibát pedig saját kezűleg is elháríthatsz. De miért is áll elő ez a probléma?

miért nem töltődik laptop akkumulatora

Sajnos a helyzet az, hogy még a legjobb minőségű, legújabb technológia szerint gyártott lítiumion akkumulátornak is megvan a maga életciklusa, csak meghatározott számú töltést és lemerítést tud elviselni. Ez a szám többek között függ a hőmérsékleti tartományok betartásától. A túlmelegedés káros. Télen a szabadban a fagy okozhat maradandó sérülést. A laptop akkumulátorok meglehetősen érzékenyek a helyes használatra, a helyes töltés szabályainak betartására. De még a körültekintő alkalmazás mellett is elérkezik élettartamuk vége.

Nincs töltés. Valóban az akkumulátor a probléma?

Ha a laptop nem működik akkumulátorról, először is próbálkozzunk ezzel: működtessük a gépet töltőről. Ha a laptoptöltő segítségével a gép üzemel, akkor valóban az aksi ment tönkre. Hibátlan telep beszerzése nem okozhat gondot, például Dell laptopodba itt rendelhetsz akkumulátort.

Ellenkező esetben, vagyis ha töltőről se megy a gép, a notebook egyéb hardvereit kell megvizsgálni, valószínűleg érdemes a készüléket szervizbe vinni.

Mit tegyek, ha tönkrement a notebook akkumulátora?

Egyik pillanatról a másikra történik az ilyesmi. Ha egy reggel arra ébredsz, hogy hiába tetted Power töltőre, a noteszgéped nem üzemképes, de tegnap még minden rendben volt, akkor nem kell azonnal a legrosszabbra gondolni.

Nem is hinnéd, de egészen egyszerűen megoldható a probléma, legalábbis megér egy próbát. Kell hozzá kis hozzáértés és elszántság. Valószínűleg a laptop BIOS-ában megoldható a gond, a következő módon – tanácsok, tippek:

Mi a teendő, ha nem tölt az akku?

  1. Kapcsold ki a laptoptöltőt.
  2. Távolítsad el a laptop akkumulátorát.
  3. Nyomd le a bekapcsológombot és tartsad úgy 20-50 másodpercen keresztül.
  4. Csatlakoztasd a laptoptöltőt és helyezd áram alá a gépet (az akkut ne tedd vissza).
  5. Indulás után lépj be a BIOS-ba (Általában F2 vagy F12 billentyű).
  6. A beállítások között válaszd ki a gyári beállításokat (Restore Defaults).
  7. Mentés és kilépés.
  8. A laptopot a bekapcsológomb 5-10 másodperces lenyomásával kapcsolhatod ki.
  9. Helyezd vissza az akkumulátortelepet.
  10. Kapcsold be a készüléket.

Remélhetőleg megoldódott a probléma, ha mégsem, keresd fel a legközelebbi laptop szervizt Budapesten vagy vidéken. Online tanácsadást is igénybe vehetsz.

Miért nem töltődik a laptop akkumulátora

és mit tehetsz, ha ezt a meghibásodást tapasztalod? A notebook telepek meghibásodása esetén érdemes először ellenőrizni vagy kicserélni a töltőadaptert. Ha ez nem segít, be kell vinni a budapesti szervízbe a mobil számítógépet, ahol hozzáértő szakemberek megjavítják.


Néhány további érdekes és izgalmas olvasnivaló – Keresd a Google segítségével. Témák: service szolgáltatás ára, Asus laptoptöltő vásárlás, Dell akkucsere, aksi és töltő kiválasztása webshopban. Lenovo, Samsung, Acer laptopszerviz szolgáltatás, Budapest. Power akku töltő vásárlás webshopban. Áramforrás: helyes töltés AC adapterrel.

Társblogunkban is tájékozódhatsz, ha többet szeretnél tudni a laptop akkumulátor helyes töltésről… és szeretnéd meghosszabbítani az áramforrás üzemidejét, élettartamát?

“Miért nem töltődik a laptop akkumulátora?” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Szólj hozzá!