Tippek vízvezeték- és csatorna-problémák kezeléséhez

vízvezeték szerelés - csőtörésVízvezetékkel kapcsolatos vészhelyzetek akkor fordulhatnak elő, amikor a legkevésbé számítasz rá. Mehetsz zuhanyozni, és megtudhatod, hogy elromlott a csap. Vagy a csatorna bármelyik pillanatban eltömődhet. A szivárgó konyhai csövek sok gondot és gondot okozhatnak. A csúcs persze a csőtörés. Tudod hol van lakásodban a főcsap?

Mielőtt elolvasod ezt a PR-cikket, tégy fel magadnak egy kérdést. Tisztában vagy-e azzal, hogy a vízvezeték-rendszer eldugulásának házilagos megoldása / megelőzése majdnem ingyenes? Eközben potenciálisan több tízezer forintot takaríthatsz meg, semmint ha kihívod a duguláselhárításban érdekelt szakszervizt? Ha az ebben a cikkben olvasható praktikus tanácsadás számodra vonzónak hangzik, akkor győződj meg róla: az alábbiakban többet megtudsz a szakértői véleményekről.

Mielőtt sajátkezűleg hozzálátnál a szereléshez

  • Először is, mielőtt elkezdenéd a vízvezeték javítását, zárd el a vízellátást.
  • Készítsd elő az eszközöket. A javítás megkezdése előtt győződj meg arról, hogy minden szükséges az eljáráshoz.
  • Öltözz fel megfelelően. A vízvezeték javítása közben piszkos és nedves lesz.
  • Tartsd kéznél a segélyhívó telefonszámot, hogy segítséget kérhess.
  • Utólag gondolkozz el azon, hogyan tudtad volna megelőzni a meghibásodást.

Főzőolaj lefagyasztása – kiöntés helyett

Keress egy jobb módszert a főzőolaj eldobására, ahelyett, hogy a lefolyóba öntenéd, ahol könnyen eltömítheti a csöveket. Üres kávés dobozt vagy más fémtartályt használj, hogy a főzés / sütés után a zsírt / olajat beleöntsd. Helyezd a dobozt a fagyasztóba, hogy megkeményítse a zsiradékot, és ha tele van, dobja ki a szemétbe. Persze szelektíven!

Az eldugult vagy befagyott csövek sok problémát okozhatnak, megoldásuk többségében költséges. Tehát el akarod kerülni ezt minden áron. A befagyott csövek elkerülése érdekében győződj meg róla, hogy az otthoni hőmérséklet nem csökken 0 fok alá.

Kerüld a zsírok kiöntését: rárakódnak, ráfagynak a csövekbe és komoly eltömítődést okozhatnak. Ehelyett várj, amíg a zsír vagy az olaj lehűl és megszilárdul, és dobd ki, vagy nézz körül, hogy otthonod közelében van-e hely, ahol újrahasznosíthatják.

A közös csatorna-probléma elkerülésének egyik módja az, hogy soha ne öblíts semmit le a WC-n, csak az emberi hulladékot és a WC-papírt. Más papírból, mint például szövetekből, papírtörlőből és hasonlókból készült dolgok elakadhatnak.

Vízmelegítés – kerüld a túl forrót!

A vízmelegítő problémáinak megakadályozásának egyik módja a hőmérséklet helyes beállítása. Mindaddig, amíg a víz még nem melegebb, mint a zuhanyzókhoz és a mosogatáshoz szükséges, a túlmelegedés elkerülése meghosszabbítja a fűtőberendezés élettartamát. A nagyon forró víz a rendszer belsejét korrodálhatja és gyorsítja a vízkő-lerakódást.

Annak elkerülése érdekében, hogy zuhany lefolyójában csúnya és felesleges eltömődés keletkezzen, fektess be egy leeresztő szűrőbe. A zuhanyzónak ez a költséghatékony kiegészítése összegyűjti a hajszálaidat, mielőtt a csatornában összetömítődne és elzárná a járatot.

Emellett a lefolyók higiéniai okokból rendszeres fertőtlenítésre szorulnak.

Más ötlet: ahhoz, hogy a lehető legjobb árajánlatot kapjad a vízvezeték-szerelőtől, jegyezd fek, korábban mennyit kért a kollégája. Finoman megemlítheted ezt a kiérkező szakinak. Ha listát vezetsz a javítások áráról, az erre való hivatkozással jelentősen csökkentheted az aktuális árat.

Tudod-e, hol van a házban a főcsap?

Tudnod kell, hogy hogyan kapcsoljad ki otthona fő vízellátását. Miután a víz leállt, kivizsgálhatod a problémákat, és kitalálhatod, hogyan oldd meg őket. Sétálj végig családtagjaiddal keresztül a házon, és mutasd meg nekik, hogy hol vannak a vízzáró szelepek, és hogyan kell használni őket.

Összefoglalva: senki nem akar elzárkózni a vízvezetékkel kapcsolatos problémákról, különösen a hideg téli vagy forró nyári időben. Használd az ebben a cikkben szereplő nagyszerű tanácsokat, ezekkel megakadályozhatod a dugulási problémákat. Ideális esetben meg tudod érteni az itt megadott fogalmakat elég jól ahhoz, hogy továbbadhasd másoknak. Ez is egy szolgáltatás.

Vízszűrő berendezések otthonodban

otthoni vízszűrő berendezés
Kút-, eső és vezetékes víz szűrése – Vízszűrés, víztisztítás

Vezetékes vizet ugyan ihatunk, fertőző anyagok elvileg nincsenek benne, de hogy teljesen tiszta és egészséges lenne, azt ne gondold. Már csak azért sem, mert a kórokozókat klórozással pusztították el hatóságilag. Klórszármazékok, szervesanyag-maradványok teszik tisztátalanná. Csövek rozsdája nehezíti. Mindezeket kiszűrheted otthoni vízszűrő berendezés telepítésével.

Beszereléséhez ugyan szakember szükséges, de működése automatikus: az áteresztett folyadék szennyező anyagait visszafogja, a csaphoz már a megtisztított ivóvíz kerül.

Ha felkeresed a webáruházat, okos tippeket találsz a témában. Tanácsadás: Kútvíz és esővíz tisztítás, vízvezeték- és csatorna problémák otthoni elhárítása sajátkezűleg. Megelőzés. Hasznos szerelési-javítási tippek. Háztartási vízszűrők előnyei, típusai. Csőtörés elhárítása. Duguláselhárítás. Vízszűrő otthon. Víz- és lefolyó fertőtlenítés.

Szólj hozzá!