arvisura gitáriskola budapest
Gitártanár Budapesten, a Duna fölött

Budapest a zene városa is. Nem kell ahhoz a Zeneakadémia csodás épületébe ellátogatni, hogy muzsikaszó üsse meg a fülünket. A Belvárosban se szeri, se száma a professzionális utcazenészeknek, a Pannónia utca elején pedig nyaranta az Arvisura Gitáriskola nyitott ablakain szűrődik ki Makkai Sebestyén gitártanár tanítványainak virtuóz játéka. Ennek a gitársulinak nem kezdők és nem gyerekek a tanulói, hanem nagyrészt képzett zenészek, akik magasabb szintre szeretnének jutni szakmájukban. Sebestyén jellemzően koncertmuzsikusokat képez, hallgatói részben a vendéglátóiparban már nagy rutinra szert tett muzsikusok, részben háttérzenészek, stúdiómuzsikusok, akik jeles szólisták számára játszották fel lemezeikre a zenei alapokat. Sokan soha nem lépnek túl a jazzbárok vagy hangszigetelt stúdiók belső világán, ám vannak, akik önálló sikerre, koncertközönség előtti megmérettetésre vágynak. Nekik segít karrierjük elkezdésében a fiatal kora ellenére más sok mindent végigpróbált budapesti gitártanár, aki hosszú utat tett meg a tanításig.

Az Arvisura Gitáriskola alapítója utcai zenészként kezdte, előbb OKJ-képzettséget szerzett, majd az Akadémia Jazz Tanszakán Binder Károly és Babos Gyula tanítványa volt. Diplomakoncertjén, tanárait is meglepve, előbb reneszánsz muzsikát játszott lanton, majd hatalmas szenzációként az éppen Budapesten időző Al Dimeola társaságában adta elő saját szerzeményeit. Koncertje utolsó harmadában Stockhausen-témákra improvizált.

Amerikai előadókörútja bevételéből alapította a gitársulit. Specialitása, hogy bármikor megfordítja gitárját, így balkezes gitároktatást is vállal. Szitárom is jól játszik.

A húros hangszereken kívül a keleti filozófiának is nagy rajongója és a gitároktatás mellett a lényegtapintó bölcselmek rejtelmeibe, az igazszóló Arvisurák tanaiba is szívesen bevezeti tanítványait.

A budapesti gitártanár alapította Arvisura Gitáriskola igen népszerű és szabadon látogatható Budapesten. A beiratkozottak számára tartott felnőtt gitároktatás közönséget, többnyire fiatal zeneiskolásokat is vonz a Pannónia utcai tágas tanterembe, ahol egymást felváltva szól a jazz, a flemenco és az indiai klasszikus zene. Jó zenészeket termel ki a vendéglátóipar – de cél a saját koncert, az önálló fellépés.